سهرات ليالينا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

سهرات ليالينا

www.lyalena.own0.com
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كبده اسكندرااانى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
memo21
مـــشـــرفـــة الـقسـم الاسـلامـى
مـــشـــرفـــة الـقسـم الاسـلامـى
memo21


عدد الرسائل : 214
العمر : 38
بلدك : كبده اسكندرااانى Femaleegyptwd7
Personalized field : كبده اسكندرااانى 564393164
Personalized field : كبده اسكندرااانى 878082938
تاريخ التسجيل : 31/12/2008

كبده اسكندرااانى Empty
مُساهمةموضوع: كبده اسكندرااانى   كبده اسكندرااانى Icon_minitime1/1/2009, 2:34 pm

كبده اسكندرانى



كبده اسكندرااانى Nasir0979


المقادير:
كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم
البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة
فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة


الطريقة:


- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .
- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .
- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها .
- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
- يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .

" أفكار الشيف "
- بعد نقع الكبدة المقطعة مكعبات بخليط التتبيلة , ممكن غمِسها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط و قليها بالزيت الغزير و تقديمها كنوع ثاني اسمه " الكبدة البانيه ".



بالصحة والعافية عليكم





[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كبده اسكندرااانى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سهرات ليالينا :: منتيات سهرات ليالينا حـــــــــــــــــواء :: .:::مطبخ حواء لاجمل صحبة:::.-
انتقل الى: